HTML

Esélyt a Mikulásnak!

Szórakoztató és figyelemfelkető fogyatékosügyi fesztivál december 1-8. között az Ability Park szervezésében.

Virgácsszámláló

Kontakt

Ability Park: ability.park at gmail dot com
ZZZZZ: zeusz at freemail dot hu

Friss topikok

  • Meiklokje: itt olvashatsz siketes élményekről:): www.hallogatom.blog.hu (2009.01.07. 13:29) Üdvözlet!
  • bng: Pató Pál úr újévi üzenete: emberitisztesseg.blog.hu/2008/12/30/pato_pal_ur_ujevi_uzenete (2008.12.31. 18:30) Pató Pál never dies!
  • megértés: milyen volt, nagyon sajnálom, hogy most vettem, észr ecsak... (2008.12.09. 21:53) Fesztivál program
  • rpopele: Na Hali! Ja télleg jóvót! de kéretik nem elfelejteni, hogy maga a pult akadálymentes vót, ugye? s... (2008.12.07. 22:11) Siketes kultúra az Instantban
  • ziher: Igen ez sajnos ez a helyzet! a TB nemkönyiti hanem neheziti az amúgyis nehéz életünket a bürokráci... (2008.12.05. 07:35) Mire jó egy kerekesszék?

Linkblog

Üdvözlet!

2008.11.27. 13:34 ZZZZZ

Na, szép napot kívánok minden kedvesnek, helyezkedjünk el kényelmesen, öveket becsatolni, indul az Esélyt a Mikulásnak! blog. Első körben én szeretnék bemutatkozni röviden, hogy ne csak úgy ismeretlenül kiabáljak bele a blogszférába és - adott esetben - osszam az észt.

Szóval én Zeusz vagyok, majdnem hat éve blogolok, és kb. ugyanennyi ideje vagyok jó barátságban azokkal az arcokkal, akik különböző fogyatékosügyi szervezetekben, például az Ability Parkban munkálkodnak. Jómagam is kisegítem őket bizonyos rendezvényeken - van, aki pénzt ad Karácsonykor az Aranyágnak és van, aki cipősdobozokba tesz apróságokat, amiket aztán a szervezők szétosztanak a rászorulók között.

Én nem tudok hinni az ilyen passzív karitativitásban, jobban szeretem azt, amikor hús-vér emberekkel tudok kommunikálni, és egy olyan ügyért tehetek valamit, amivel valamennyire azonosulni tudok. Ezért lettem én alkalmi animátor az Ability-ben. Az első Parkhoz fűződő emlékezetes élményem az volt, amikor 2004-ben a Sportszigeten (Tankcsapda/Slipknot - talán vannak, akik emlékeznek rá (metálosok, höjj!)) esőben biztosítottuk Baksa Attilával ketten a kerekesszékes labirintust, mert annyian álltak sorba, hogy nem volt szívünk lezárni a csúszós pályát. Később részt vettem a 2004-es Szigetes rendezvényen is, és nem csak az édeskés nosztalgia mondatja velem, hogy az az egy hét volt a legnagyobb Sziget-flash életemben.


A képen a szerző

Néhány hónappal később saját diákjaimat vittem el az akkor a Jövő házában székelő Ability-be, hogy ők is megtapasztalhassák azt, hogy a fogyatékosság csak egy állapot - egy olyan állapot, melyet nem sajnálni kell, hanem - amennyire azt az egészséges emberek számára lehetséges - megérteni.

Ugyanakkor hangsúlyoznom kell, hogy nem vagyok alkalmazottja fogyatékosügyi szervezeteknek, így aztán nincs olyan kötöttségem, ami miatt bloggerként egy kicsit is vissza kéne fognom magam. Egy olyan szubjektív blog lesz ez, ahol beszámolok az Esélyt a Mikulásnak! fesztivál programjairól. Ha valami tetszik, dícsérem, ha valami gaggyer, akkor fikkantok. Erre lehet számítani, kérem.

Kellemes olvasást kívánok!
(Ui.: Az események előtt alatt és után az almás számítógép környékén leszek megtalálható a helyszíneken.)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eselytamikulasnak.blog.hu/api/trackback/id/tr1791296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meiklokje 2009.01.07. 13:29:42

itt olvashatsz siketes élményekről:):
www.hallogatom.blog.hu
süti beállítások módosítása